In onoarea Maestrului David R. Hawkins

5 comments

In anul 2005 nu prea erau multi romani care  auzisera de dr. David R. Hawkins. Am indraznit prin a tipari prima carte, “Putere versus Forta” cu toate ca multi imi spuneau ca nu sunt sanatoasa, ca n-are niciun viitor. La fel, cum, de altfel, imi spusesera si despre Michael Newton si ale sale “Calatoria Sufletelor” si “Destinul Sufletelor”, primele carti tiparite de Editura Cartea Daath in februarie 2004.

Din anul 2005 incoace am incercat sa sprijin existenta acestui autor, dr. David R. Hawkins, fantastic si autentic invatator spiritual, chiar si in grelele conditii financiare prin care am avut a trece, caci nu am beneficiat nici de ajutor de la stat, nici n-am tiparit carti comerciale, nici manuale, nici macar carti pentru copii pentru a face bani din ele.

Insasi existenta acestor carti ale dr. Hawkins in peisajul romanesc “atirna” greu in favoarea trezirii spirituale. Ba mai mult, au existat oameni care s-au apucat de studiu serios, aprofundat. Altii au incercat a face un ban bun, incercind sa transforme adevarul spiritual intr-o marfa la moda. Mi-amintesc de un domn care m-a sunat sa-mi ceara sa-i dau carti sau sa ma asociez cu el sa vindem impreuna cu cartile un dispozitiv care putea sa-ti masoare tensiunea musculara, iata, astfel masurindu-ti si valoarea spirituala! Nu-i vorba, ca dispozitivul era conceput de altii, nu de romanul cu pricina, niste altii pe care dr. Hawkins nu-i recunostea si se detasa complet de astfel de incercari disperate de a reduce totul in maruntul cistig financiar. Nu recunostea dr Hawkins, atita vreme cit a trait, adica pina anul trecut, multe! De la incercarile de manipulare prin mass-media, pina la”politicile de piata” sau marketingul traditional. De aceea si-a infiintat propria sa editura si nu a permis asocierea numelui sau cu multe dintre grupurile de studiu aflate la vinatoare de senzational, paranormal, birfe, denigrare sau aflatul in treaba.
Ceea ce m-a bucurat mult, in ultimele luni, a fost o crestere a interesului romanilor pentru aceste carti, cu-atit mai mult cu cit am respectat valorile invataturii spirituale, evitind reclama, falsa atractie, respectind invatatura dr. Hawkins pentru ca asa mi se parea si mie firesc, nu pentru ca mi-ar fi impus cineva sau ceva. De aceea am rezonat cu invataturile domniei sale, altfel, nu l-as fi intilnit, vorba fie, ca de intilnit personal nu l-am intilnit. Au fost insa alti romani prin America, sa-l intilneasca, si unii chiar m-au sunat si mi-au multumit ca am adus aceste carti in realitatea romaneasca, ca ce mare lucru am facut. Nu am gindit niciodata ca as fi facut un mare lucru, ci ca mi-am indeplinit “sarcinile”.

Exista multe paliere de intelegere valabile pentru aceste carti ale dr. Hawkins. Primul ar fi cel ce conecteaza stiinta kinesiologiei, dar si fizica cuantica, cu spiritualitatea. Dincolo de masuratori si verificari, dr. Hawkins atrage atentia asupra gandirii si a sistemelor noastre de credinte si rationamente care ne infatiseaza, ne deschid in fata o anumita realitate. La fel cum, si inca din prima carte, exprima magistral principiile de functionare a universului prin nominalizarea factorilor atractori si a unghiurilor – pozitionalitatilor – din care privim, gindim, intelegem, vedem o realitate. Putere versus Forta a fost, poate si prin titlul sau, cartea ce a atras cei mai multi cititori. De la cei care au studiat Metoda Silva, la altii si alte metode de autocunoastere, autodezvoltare sau dezvoltare personala si spirituala. Putini s-au incumetat sa intre in mai grelele urmatoare carti, “Ochiul Sinelui” si “Sinele-Realitate si Subiectivitate”. Nu sunt o lectura usoara sau “frugala”, necesita existenta, pe primul loc in lista prioritatilor unei persoane, dorintei de a-ti gasi rostul, sensul, de a intelege variatiunile pe aceeasi tema ale Vietii, ale Eternei Vieti, ba chiar si descoperirea Prezentei invizibile ce tine totul la un loc.

M-am straduit sa sustin si sa mentin aceste carti pentru care cineva era sa faca cine stie ce criza, rosie toata la fata si cu ochi exoftalmici intrebindu-ma “De unde ai stiut tu sa scoti astea?” N-am stiut. Nici atunci, nici acum nu stiu. A fost pur si simplu parte din menirea mea, asa cum parte din menirea dumneaei au fost multe alte lucruri minunate.
Gandesc ca daca fiecare s-ar multumi cu ceea ce ii este dat sa faca, fara sa se uite in ograda vecinului, fara sa-i fie orzul umflat in pintece pentru cine stie ce succes temporar personal, mult mai multe lucruri frumoase s-ar face. Pentru ca ar fi mai mult timp cistigat si mult mai folositoare frecvente – atractori naturali – in noi insine.

David R. Hawkins a fost si va ramine un maestru spiritual al timpurilor noastre, atit de moderne, atit de tehnologizate, un om drept si plin de umor, un om care a cunoscut multe din suferintele umanului pentru a putea ajunge acolo unde Prezenta sa-i fie revelata!

In onoarea Maestrului David R. Hawkins, ce si-a parasit trupul anul trecut, la 19 septembrie, cu recunostinta,

Daniela Maria Marin

5 comments on “In onoarea Maestrului David R. Hawkins”

  1. Buna seara!
    Daniela si Gyuri,nu o sa am niciodata cuvintele potrivite sa va multumesc pentru traducerea si editarea cartilor amintite si celorlalte.
    Le-am muncit cu creionul in mana,subliniind si plingand uneori de raspunsuri la intrebari ce mi le pusesem poate de ani de zile.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze.
    Cu recunostinta,Rodica Avirvarei.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.