Frumosul echinocţiu!

“A venit primăvara! A venit primăvara! A venit primăvara!”… Imi amintesc şi acum de nebunia ce ne-apucase pe noi, două Berbece, bune prietene şi colege de clasă, cândva prin clasa a VIII-a ori poate a VII-a… Nu-mi amintesc exact.  Scriam pe bileţele, pe caiete, pe cărţi… nu ştiu, cred că scriam pe orice. Imprimam primăvara din sufletul nostru pe-orice hârtie. Poate că renaşterea asta naturală motivează şi caracterul curajos şi pus pe fapte al zodiei. Poate de-aceea se şi adună Berbecii unii lângă alţii, se atrag, pentru că le este mai greu să rezoneze cu cei mai puţin curajoşi, cu cei mai inactivi ori mai lenţi… Oamenii născuţi sub semnul zodiacal al Berbecului nu sunt doar pionieri, deschizători de drumuri, puternici sau curajoşi. Şi, da, au puterea de a urni pământul din loc, de a trasmite focul chiar şi apei. Iar aerul liber nu-i sufocă. Dimpotrivă, le suflă în aripile preluate de la Unicorn. Unii pot vedea aripile Berbecilor, alţii nu. Poate pentru că nu le suportă impetuozitatea, dinamismul, ritmul sau hotărârea. Dar cum altfel ar putea străpunge plantele pământul? Cum ar putea să iasă la lumină?

Bucuria renaşterii, sărbătoarea renaşterii se simte în orice Berbec. Nu doar în ziua echinocţiului de primăvară. Poate lunile pământului să-i fie mai apăsătoare, mai greu de dus şi lacrimile apei, dar duce el, Berbecul, foarte multe. Străbate ca o Capră cele mai grele poteci pe muntele ăsta al vieţii. Ca o locomotivă care trage viaţa mai departe. E bun la casa omului câte-un Berbec! E bun la toate.

O primăvară împlinătoare să avem! Cu multe împliniri şi bucurii, în recunoştinţă şi iubire!  Şi de pe-acum urez tuturor prietenelor şi prietenilor mei Berbeci (SI SUNT DESTUI! 🙂 ) : LA MULŢI ANI FRUMOŞI ŞI BUCUROŞI!

narcise

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.