Toamna şi teatrul

Ar trebui să se ivească de undeva şi entuziasmul toamnei. Aşa molcomă şi cu tendinţe depresive cum e, uşor prea plină de ea însăşi şi de roadele ei, toamna este clar un personaj feminin. O divă cu mersul lent şi uşor legănat, toamna n-ar trebui să uite că de una singură, n-ar putea exista. Nici fără primăvară, nici fără de vara pe care o urmează semeaţă şi nici fără de iarna pe care o priveşte supărată, toamna nu s-ar mai defini ca toamnă. Aşa cum niciunul dintre anotimpuri n-ar putea exista fără de mişcarea planetei în jurul soarelui. Şi-uite-aşa conectăm sau observăm cum se conectează între ele toate elementele experienţei numite viaţă.

Uităm să apreciem aceeaşi conectare atunci când vine vorba de propriile noastre gânduri şi sentimente, de-aceea nu înţelegem de ce ni se întâmplă una sau alta, de ce nu ni se întâmplă ce ne dorim să ni se întâmple sau de ce ni s-a întâmplat ceva ce nu doream. Uităm că, precum lansatoarele de artificii, bombardăm cerul cu tot felul de gânduri încărcate de emoţii, cu tot felul de cereri.

Mi-amintesc că într-un an, la început de primăvară, se anunţau previziuni urâte cu privire la vreme, la recolte, la sărăcia viitoarei de-atunci toamne a României. Mă întrebam de ce proiectează ştirile televizionistice asemenea “nenorociri” pentru noi toţi, dar nu m-am întrebat prea mult pentru că – nu-i aşa? – ne-am obişnuit că aşa “se face”. Aşa că, m-am hotărât să cer o recoltă bogată, o toamnă plină de roade şi frumoasă. 🙂 Când a venit toamna, erau atâtea legume şi fructe încât multe s-au stricat. Asta şi pentru că producătorii sau vânzătorii le-au vrut mai degrabă stricate decât vândute pe mai puţini bani. Cum spune şi vorba “ce-i prea mult,  strică” sau “se strică”, aşa e şi cu puterea dorinţelor sau intenţiilor noastre. De-atunci m-am învăţat minte ca atunci când mai lansez asemenea artificii, să nu uit să adaug şi o limită de siguranţă: “atât cât şi cum este potrivit”. Nu de alta, dar nu avem cum să cuprindem întreaga imagine, nici cunoaşte total efectele împlinirii dorinţelor noastre. Şi-aproape fiecare dorinţă importantă influenţează scenariul destinului. Fiind in fapt o decizie (de care nu întotdeauna suntem conştienţi), ba chiar o sentinţă, dorinţa omului devine – atât cât şi cum este potrivit – realitatea lui.

Anul trecut în decembrie, am lansat o seamă de dorinţe, de proiecte pentru Teatrul Spiritual. Nu le-am lansat singură, ci împreună cu oamenii foarte apropiaţi Teatrului Spiritual.

fb proiecteTSmov

Dintre cele expediate, încă mai sunt de împlinit două: “Specii diferite” şi “Atelierul cuvântului”. Numai că s-au mai împlinit şi altele care nu se regăseau în lista noastră de proiecte ( cum ar fi “Revelion cu Dumnezeu“) . Nu le puteam refuza, dacă au venit cu-atâta putere spre noi. Ba mai mult, ne-au ajutat să avansăm, au hrănit următorul “pas”- “Mes“.

“Specii diferite” ar fi următorul proiect, “toamna” anului nostru. 😉 Vom vedea dacă este potrivit să se întâmple şi acesta, dacă nu vor fi altele sau pur şi simplu atât va fi fost potrivit!

Ne pregătim pentru primele reprezentaţii ale toamnei, ale acestei noi stagiuni pe care o vom începe cu “4×4 personaje” vineri, 23 septembrie, ora 20:00, la Teatrul de Artă Bucureşti, gazda noastră dragă!

“Mes” şi “Eternul Spectator” nu vor putea fi programate mai devreme de 15 octombrie. Vom mai discuta reluarea spectacolului “Repetiţie în Casa Inimii” şi, poate… cine ştie, spectacolul “de vară” va deveni şi el, tot un spectacol de toamnă. Un text nou, al cărui titlu încă este în lucru, s-ar putea să prindă viaţă mai repede decât “Specii diferite”. Nu de alta, dar implică costuri de producţie mult mai mici şi o distribuţie mult mai restrânsă. 😉 Prin urmare, ajungem din nou la bani, la unelte de care este nevoie pentru materializarea unui spectacol. Dacă doriţi să ne sprijiniţi, găsiţi contul Asociaţiei Teatrul Spiritual aici:

MOTOR CONT ASOCIATIA

Vă aşteptăm cu drag la toate spectacolele Teatrului Spiritual, atâtea câte va fi potrivit să fie!  😉

 

One thought on “Toamna şi teatrul

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.