Întreabă şi ţi se va răspunde

Discutam mai devreme cu cineva despre reacţia agresivă în faţa schimbării, despre impulsul de a menţine pilonii convingerilor şi principiilor care alcătuiesc acel fals perimetru al supravieţuirii, despre dependenţa de credinţele şi convingerile personale, sursă principală a conflictelor dintre oameni, când, mi-am amintit, fără să-mi pot aminti exact, de o informaţie pe care nici nu mai ştiam în care dintre cărţile publicate aş fi putut-o găsi. Nu a trecut mai mult de jumătate de oră după acea discuţie şi am deschis site-ul editurii, încercând să mai corectez pe ici-pe colo. M-am simţit atrasă de Universul holografic. Nu de alta, dar şi despre asta pomeniserăm în discuţia anterioară. Şi… surpriză! 🙂 Chiar aici se afla şi argumentul:

“Comentând rezistenţa pe care a întâlnit-o faţă de propriile sale concepţii neortodoxe asupra sănătăţii, chirurgul Dr. Bernie S. Siegel, de la Yale, autorul best-seller-ului “Dragoste, medicină şi miracole”, afirmă că aceasta se datorează faptului că oamenii sunt dependenţi de credinţele lor. Siegel spune că acesta este motivul pentru care, când încerci să schimbi credinţa cuiva, acesta acţionează ca un dependent.

Pare să existe mult adevăr în observaţia lui Siegel, care poate arată motivul pentru care multe dintre cele mai importante progrese ale civilizaţiei au fost întâmpinate la început cu o negare pătimaşă. Noi suntem dependenţi de credinţele noastre şi acţionăm ca nişte toxicomani când cineva încearcă să ne smulgă puternicul opiu al dogmelor noastre.”

Şi Dr. David R. Hawkins a calibrat ca adevărată afirmaţia “Universul este holografic.”

Michael Talbot, un pasionat al legăturilor nevăzute dintre fizica cuantică şi spiritualitate, a pornit demersul acestei cărţi de la aceeaşi descoperire făcută în două domenii diferite, de doi oameni de ştiinţă renumiţi: fizicianul David Bohm de la Universitatea din Londra, un protejat al lui Einstein şi unul din cei mai respectaţi fizicieni de fizică cuantică din lume şi neurofiziologul Karl Pribram de la Universitatea Standford. Această descoperire afirmă că universul poate fi o imensă hologramă creată în bună parte de mintea omenească.

Alte fragmente din Introducere  puteţi citi aici:

https://www.edituracarteadaath.ro/universul-holografic