Pagina de azi, Duminică, 2 Iunie, 2019

Duminică, 2 Iunie, 2019

Am găsit, în sfârşit, o temă în wordpress care să-mi liniştească, cât de cât, ochiul! Nu-i vorbă, că poate aş fi putut să aranjez altfel şi tema de dinainte. Dar ştiam cum? Nu. Am învăţat din mers câte ceva, am dedus logic, am încercat să “mă prind” de unele şi de altele, dar încă sunt pe dinafară. În mijlocul unui afară pe care… Hm! Afară… A-fară… A-fără…  fără de… ne-apartenenţă,  ne-incluziune… un A fără de fară… un A fără de far… O indefinită mulţime în exteriorul unei esenţe. Afară este orice care nu este înăuntru. Iar înăuntru se află observatorul care vede sau măcar ştie că există şi altceva dincolo de sine. Ştie asta pentru că încă este un observator. Detaşat de întreg, menţinându-se astfel deoarece încă se încrede într-un afară simţindu-se singur (şi poate sigur) înăuntru.

Cât de multe s-ar fi putut, dacă… Condiţionare cauzală persistentă în mintea omului. Persistentă prin repetiţie, prin moştenirea repetată. Persistă şi faultează orice încercare a înţelepciunii de dincolo de dualitate de a ne arăta că totul este exact aşa cum este. Şi-n loc să ne uşurăm gândirea de asemenea comparaţii născătoare de iluzii şi mai ales de suferinţe, noi ne sfărâmăm în întrebări. Ne zdrelim carnea, dar continuăm să ne inhibăm acele zone neuronale care ne-ar putea procesa realitatea şi altfel. Suntem consecvenţi.

Ce să fac ca să fie bine, care alegere e cea mai bună, care soluţie îmi aduce bunăstarea şi starea bună… Vezi, o mare diferenţă când vine vorba de aşezarea împreună a cuvintelor. Universuri diferite, cu subtilele fibre ale înţelesurilor, ale reprezentărilor mentale născătoare de stări, de emoţii.

Mi-am zis că voi scrie ceva despre întrebările astea pe care, cel puţin în ultimele două săptămâni, le-am auzit de multe ori. Iluzia alegerii răspunsului corect sau a soluţiei perfecte, aceea în care toată lumea e fericită, împinge oamenii în chinurile iadului în care trăim atâta vreme cât nu înţelegem asta. Da, va trebui să scriu. Şi poate nu despre întrebări, ci despre arhetipuri. Dar nu acum. Am lucrat aproape toată ziua. Iar “întâmplarea” asta cu tema pentru blog, nu e chiar o întâmplare care să merite publicarea. O voi face, însă, pentru domnul Condei. 😉

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.