Pagini din jurnalul întâmplător – 16 iunie

Duminică, 16 iunie

De sute şi sute de zile de când merg în parcul ăsta, eu aşa ceva n-am mai văzut! E prima oară!

Şi-acum îmi pare rău că n-am îndrăznit să mă întorc şi să fotografiez. Să rămână! Să nu uit! Din considerente care ţin de respect nu m-am întors şi de jena că m-ar fi putut observa, dacă nu el, cel lungit pe bancă, atunci vecinii de pe cealaltă parte a aleii. Cum ar fi fost să fi strigat la mine, ceva de genul “hei, ce faci, de ce fotografiezi oamenii fără să le ceri voie?” Mi s-a întâmplat să fac asta o singură dată. Eram în maşină, stăteam la un semafor şi am văzut un om al străzii lungit pe nişte cartoane sub vitrina unei librării cu cărţi religioase. Pereţii laterali ai vitrinei erau îmbrăcaţi în graffiti. Am făcut acea fotografie pentru compoziţia ei, aproape ireală. Parcă era o secvenţă dintr-un film. Dar “viaţa bate filmul” întotdeauna.

Nu m-am întors, nu l-am fotografiat pe domnul lungit pe bancă. Am continuat să merg, întrebându-mă ce carte citea acest domn, descălţat, lungit pe banca aceea ca pe canapea, în adierea plăcută a serii. Era cu siguranţă trecut de 50 de ani, deci cu co instruire şi o educaţie “pe stil vechi”… Îţi dai seama că citea o carte, o carte tipărită? Cineva citea o carte în parcul de lângă casă!

O fi vreun semn. O fi vreo binecuvântare.

Azi am răsfoit blogul, am încercat să ordonez în categorii noi, întrebându-mă ce rost are să mai ocupe locul articolele mai vechi pe care rareori se-ntâmplă să le mai deschidă cineva. Cine citeşte mai mult de un articol, de regulă cel postat recent sau vreun altul, eventual recomandat de cineva? Erau în paginile vechi nişte poveşti pe care le-am inclus, mai mult sau mai puţin aşa cum erau în blog în cartea NOI în secolul XXI – Volumul 2. Sau chiar în Povestiri de pe Pământ. Şi cum acestea erau private, le-am şters. Încă mai am de verificat, curăţat, dar mi-am pierdut răbdarea. De-aia zic, o fi fost vreun semn să le-aşez mai degrabă într-o carte? 🙂

Am scos din “private” o poezie scrisă acum doi ani. Şi un blogger mi-a dat like la acea poezie. Oare atunci când editezi ceva mai vechi, le apare şi celor care te urmăresc?! Sper că nu e aşa! Nu de alta, dar am făcut multe modificări azi, adăugări de tags sau afiliere la o categorie… şi încă mai am de periat la blogul ăsta. Dacă totuşi aşa se-ntâmplă, atunci îmi cer scuze tuturor celor care s-au abonat să primească ştiri despre activitatea blogului meu. Şi dacă cineva mă poate învăţa ce să fac în aşa fel încât să nu deranjez cu astfel de modificări, îi mulţumesc în avans.

Eu nu sunt blogger. Eu am un blog. Când am timp şi dispoziţie, cum s-a întâmplat în ultimele săptămâni, mai public câte ceva, împărtăşesc ceea ce simt să împărtăşesc. Cu blogul editurii e altceva. Acolo chiar îmi doresc să public mai mult.

Hmm! M-am întins la vorbă. Şi s-a făcut târziu.

5 thoughts on “Pagini din jurnalul întâmplător – 16 iunie

 1. Nu mi-am pus problema astfel…
  Cu o pagină de blog închelbărată de unul singur și fără prea multă pricepere, îndrăzneam să cred că gata…acum sunt și eu blogger. Știu foarte puține despre domeniu, evident. Cel mai bine înțeleg chestia cu perierea… Nu mă pot opri să nu modific tot timpul câte ceva când se întâmplă să îmi pice sub ochi câte un text mai vechi. Este loc întotdeauna de mai bine, iar cea mai bună lucrare este cea care nu a fost scrisă încă.

  Liked by 1 person

  1. “cea mai bună lucrare este cea care nu a fost scrisă încă” – un principiu-standard pozitiv intr-un sistem al ierarhiei. Eu nu mi-am facut niciodata o asemenea analiza. Multumesc pentru comentariu. 🙂

   Like

 2. E în regulă, nu am primit nimic din articolele revizitate de tine, doar noutățile. La modificări aduse articolelor vechi, la ele nu se mai actualizează şi data calendaristică, adică dacă articolul e din 2013 şi eu îl modific azi, articolul nu va fi datat cu ziua de azi, ci tot cu cea veche. Ce se poate actualiza: dacă articolul e legat la o platformă socială cu scop de distribuire a articolului, printr-o bifă de la programul de editare WordPress, s-ar putea să fie redistribuit pe acele rețele de socializare cu care e legat (depinde de fiecare autor de blog ce rețele alege la distribuire: Facebook, LinkedIn, Twitter etc. Asta ştiu din proprie experiență, poate ajută 🙂

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.