Gânduri de după-amiază

Oricând i-ar fi rândul volumului de poezii, că va fi al patrulea sau al cincilea al colecţiei, dar trebuie să lansez concursul cât mai degrabă. De ce nu chiar acum?… Va trebui să-i fac un afiş, o cât de cât ilustraţie, hmmm… aşa că, trebuie să finalizez acest articol şi-apoi…. chiar trebuie să gândesc o temă!

Rate this:

4 comments

După prima sesiune a Atelierului de scriere literară am hotărât să-i prelungesc durata. De altfel, mă aşteptam la o asemenea necesitate, dar nu mă aşteptam să nu fie suficiente cele două ore pentru toate exerciţiile programate. 😊 Două dintre cele rămase le-am trimis prin email celor ce le-au dorit, dar mi-e clar că trebuie să reduc lista exerciţiilor pentru următoarea sesiune, cea din 6 februarie.

Cum am de-a face cu “abonaţi” la acest atelier, vom parcurge o lună de pregătiri pentru cine ştie ce alt proiect minunat s-ar putea naşte. De ce nu? Tinerii aceştia sunt plini de surprize. Nu am aşteptări, dar nici nu pot lăsa în uitare proiectul NOI în seria XXI (reamintesc concursul în linkul ce se ascunde în spatele anterioarelor cuvinte îngroşate). Oare se vor aduna poveşti scrise de cei foarte tineri, cuprinşi în spaţiul dintre 12 şi 14 ani?  Multe se petrec în spaţiu-timpul acesta al vieţii. Şi, de cele mai multe ori, cele mai importante idealuri ţâşnesc din piscina potenţialului odată cu pubertatea. Din păcate, multe sunt lăsate în urmă. De voie sau pentru că li se impune tinerilor o asemenea decizie. “Tu învaţă foarte bine pentru materiile de la şcoală, ca să intri într-un liceu bun, lasă bazaconiile.” Sistemul acesta în care contează media generală a ultimelor clase este tare nefericit. Nu doar că adolescenţii pot avea, şi e firesc şi natural să aibă scăderi ale capacităţii de concentrare datorită exploziei hormonale, că doar e tot organismul răvăşit, dar cred că acest sistem, ca orice alt sistem, este creat pentru a spori nu interesul elevilor pentru a învăţa sau pentru subiectele şcolare, ci pentru a spori presiunea asupra oamenilor-părinţi şi ale lor finanţe. Dar… nu despre asta era vorba. Să revin.

Planul pentru următorul volum cuprinde poezia. Nu i-aş spune antologie, dar am ajuns să cred că pentru acest fel de volum cel mai potrivit ar fi să stabilesc o temă şi să propun un concurs. Fără taxe de participare, bineînţeles, dar cu această miză.

Oricând i-ar fi rândul volumului de poezii, că va fi al patrulea sau al cincilea al colecţiei, dar trebuie să lansez concursul cât mai degrabă. De ce nu chiar acum?… Va trebui să-i fac un afiş, o cât de cât ilustraţie, hmmm… aşa că, trebuie să finalizez acest articol şi-apoi…. chiar trebuie să gândesc o temă!

Între timp, cine ştie, poate primesc şi proze – “aviz amatorilor”, ca să folosesc o sintagmă bine cunoscută. Şi universului! 😉

Gata cu ştirile. La gândit temă pentru concurs şi afiş!

02.02.2021

Featured Image by Nick115 from Pixabay 

4 comments on “Gânduri de după-amiază”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.