Atelierul Cuvântului, 13-14 noiembrie

Exerciţiile pe care le propun antrenează capacitatea de a cunoaşte propriul adevăr, ceea ce este, în sine, o eliberare. Exerciţiile nu sunt complicate, sunt importante. Fireşte, le veţi afla în cele două zile ale atelierului.

Rate this:

One comment

Celor care mă cunosc, le va fi uşor să înţeleagă de ce am aşteptat mai bine de o lună până să organizez acest atelier care a revenit în mintea mea din luna septembrie. S-a învârtit, m-a ispitit. Eu am zis… că poate nu.

Celor care nu au mai participat la vreun atelier susţinut de subsemnata, nu le va fi uşor să înţeleagă nici de ce anunţurile mele nu respectă standardele marketingului, nici de ce nu fac mai mult pentru ca veştile acestea să “împânzească lumea”. De ce nu le manipulează simţurile şi percepţiile, de ce nu furnizează catchy and triggering words.“

Un atelier pentru viitor” a fost sintagma care mi-a invadat mintea de la bun început, oho, de când a apărut acest concept de atelier… din 2015! Numai că prima sa ediţie s-a petrecut anul trecut. Cum spuneam, un atelier pentru viitor cred că furnizează un sens ce poate fi recunoscut de unii, poate trece ca orice altă neinteresantă repetiţie pentru alţii şi cine ştie ce alte sensuri pot fi receptate.

Toate se petrec exact atunci când se creează câmpul contextual şi conţinător, acea coerenţă necesară existenţei.  Dar, să nu mai lungesc vorba (cuvintele?…). Iată anunţul:

Un atelier pentru viitor. Acum, în mijlocul unui haos care ne sugrumă avântul sau chiar speranţa.

Un atelier pentru conştientizare, redobândirea logicii şi a voinţei personale.

Un atelier despre cuvânt şi despre cuvintele care ne influenţează, cuvintele care ne conduc din umbrele subconştientului, cele care ne construiesc paradigma personală, cuvintele pe care le folosim conştient drept paravan ori cele despre care nici nu avem habar că ne copleşesc.

Cuvântul şi cuvintele, sunetul, unda şi forma gând, simbolurile şi puterea lor, instrumentele percepţiei şi cele ale formării limbajului intern individual, conştientizarea celor ce se află în spatele cuvintelor sunt temele principale ale acestui atelier al cărui potenţial principal este transcenderea tiparelor limitative, eliberarea din suferinţa programată. Exerciţiile pe care le propun antrenează capacitatea de a cunoaşte propriul adevăr, ceea ce este, în sine, o eliberare. Exerciţiile nu sunt complicate, sunt importante. Fireşte, le veţi afla în cele două zile ale atelierului.

Multe altele se pot manifesta în timpul unui atelier. Mici revelaţii care au darul de a produce un declic ce va pune în mişcare acele procese necesare ieşirii din stagnare.  În contextul pus la dispoziţie, fiecare va descoperi ceea ce este potrivit pentru sine.

De data aceasta am şi un invitat, o invitată, mai exact. Alexandrina-Carmen Ene, doctor în psihopatologie, psihologie clinică şi procese creatoare la Universitatea Sorbona şi psihoterapeut care va susţine tema “Influenţa cuvintelor. Cuvintele în spatele cărora ne ascundem – cuvintele măşti. Cuvintele care ne dezvăluie nouă şi celorlaţi întru autenticitate.” Ca un prolog al acestei teme, Carmen mi-a trimis următoarele: “ Înainte de orice cuvânt a fost o voce. Vocea mamei. Un prim dialog s-a născut din gânguritul nostru și legănatul ei, unul care purta în adâncuri diverse straie afective. Ulterior, cuvintele tatălui și ale altor oameni s-au adăugat vieții noastre. Aşa am învățat să hoinărim pe meleagurile unor lumi care ne ascund de noi-înșine și de alții sau ne dezvăluie onest nuanțele, oricum, cu măsura cunoașterii de sine sau a conexiunii și autenticității de la începuturile noastre ca ființe.”

De-abia aştept să văd cum se va finaliza această colaborare, cu atât mai mult cu cât Carmen nu a participat la niciun alt atelier realizat de mine!

Dar, să anunţ şi detaliile acestei ediţii a Atelierului Cuvântului:

Data desfăşurării: 13 şi 14 noiembrie, între orele 10:30 şi 14:30 (15:00 maximum!)

Locaţie: online – Zoom

Early Bird – preţ redus până în 8 noiembrie: 360 lei

Preţ întreg: 480 lei

Link pentru înscriere: https://www.edituracarteadaath.ro/atelierul-cuvantului-noiembrie-2021

Pot participa persoane care au împlinit 18 ani.

Vă invit să descoperim puterea cuvintelor!

Daniela Marin,

Editura Cartea Daath

P.S. Nu este un atelier literar, dar poate fi de folos şi “lucrătorilor în cuvinte”.

P.P.S. Sper ca următorul atelier să se desfăşoare şi în limba engleză. 😊

1 comments on “Atelierul Cuvântului, 13-14 noiembrie”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.