O altă mare

No comments

Marea asta mă doare. Îmi trezeşte dureri răspândite prin corpul bătătorit de soare. Marea asta fără de valuri e rece şi mult prea sărată. E-o mare înconjurată. Vapoarele mărginesc orizontul. Probabil acolo se-adună şi pescăruşii lăsând plaja şi oamenii în grija stolurilor de porumbei.

Nu vreau să fotografiez vapoare. Vaporul

Îmi limitez perspectiva la cer şi la mare. Valuri

alba

Caut stânci. Pietre sunt peste tot. Găsesc chiar şi valuri şi-o stare de reconectare.

 

Îmi doresc să împărtăşesc… bucuria asta întotdeauna are nevoie de parteneri. Poate că n-are loc doar în mine. Sau poate doar aşa m-am obişnuit. Obişnuinţa trebuie lăsată în urmă.

Nu şi învăţăturile adunate din experienţele trecute. Dar chiar şi acestea trebuie revăzute dintr-o perspectivă nouă. Ştiinţa ne dovedeşte de sute de ani că orice teorie, orice lege se poate schimba… după cum se mai dezveleşte gândirea omului de câte-un voal… ori un val…

rope

E altă lumină aici. Amprenta unei cetăţi coboară din vârful colinei mărginite de un amfiteatru mărginit, cu margini de cer şi de mare.

coneofsunlight

 

La sfârşit, un artist îmi aminteşte de “ţărână”, de praful de stele şi boabele de nisip, de revelaţia apelor despărţite,  îmi aminteşte ceea ce trebuia să-mi amintesc.

Femeia din boabe de nisip

Dorul de întoarcere acasă… în fiecare celulă, în fiecare bob de nisip ce-ascultă sunetul mării în fiecare clipă, necunoscută clipă, o trăire ca o aşteptare de clipe, atât de aproape, şi-atât de departe de marea conştiinţei, de-acasă.

chipul de nisip

“Te iubeam precum marea. Te-ai lăsat vreodată mării? Să te topeşti în ea, să nu mai fii tu, să fii ea. Bobul de nisip ce eram se topise în mare. Şi marea se îmbogăţise cu un bob.” (Eternul Spectator)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.