Colţul Cultural despre Atelierul de scriere literară

2 comments

“Multă vreme am fost reticent față de atelierele de scriere și/sau creație literară, mergând pe premisa că te naști cu har (românul s-a născut poet, așa-i?), nu-l primești la ore ca pe bomboane, însă sînt pregătit să mă contrazic și exact asta am să fac în articolul acesta.”

https://coltulcultural.wordpress.com/2021/02/07/am-fost-la-atelier-de-scriere-literara-si-a-meritat/

Ca editură şi ca persoană îţi mulţumesc Mihai Cotea!

Multe sunt etichetele de care ne-am plictisit, care ne sufocă necesara curiozitate, aceea fără de care omul chiar avansează spre o murire vie. Oricât aş încerca să dezlipesc frica sau dezinteresul din foiţa etichetei “Atelier de scriere literară”, iată că îmi confirmi nereuşita. Cu toate acestea, depăşindu-ţi preconcepţia, fiind acolo, “în atelier”, ai descoperit altceva. Iar bucuria mea se roteşte în jurul entuziasmului şi bucuriei trăite de tine. Acesta este “folosul” pe care îl remarc în primul rând şi pentru care mă bucur cu adevărat. Ştii, doar, principiul meu: să fie de/cu folos.

Întotdeauna mi s-a părut extrem de greu să spun eu sau să­-mi “laud” eu, să formulez prezentări ale atelierelor astfel încât să fie cât mai aproape de adevărul conţinutului. Nu am stat niciodată bine la materia asta (agresivă şi manipulatoare) denumită marketing. Dintr-o excesivă atenţie faţă de “lauda de sine” ori din convingerea că “vine cine e menit să vină” la atelierele pe care le ofer, laolaltă cu “universul le aranjează pe toate aşa cum e mai bine”, am evitat să spun prea multe despre. Dar m-am bucurat întotdeauna atunci când au făcut-o alţii, asta fiind şi o confirmare a “folosului”.

Articolul tău depăşeşte graniţele atelierului, însă. Şi iar îţi mulţumesc pentru toate indicaţiile-linkurile pe care le-ai transmis.

Acum, căutând să conectez numele tău cu linkul blogului tău de autor, am văzut că ai postat deja mini-interviul de azi! Eu încă nici nu am anunţat acest nou proiect, nici măcar în blogul editurii, dar o fac acum:

Să fii sănătos şi bucuros şi Inspirat!

2 comments on “Colţul Cultural despre Atelierul de scriere literară”

  1. Cred că Atelierul de scriere literară e parte a unei țesături fain brodate de editură și de tine, Daniela, exponentul editurii. O țesătură în care am avut bucuria să fiu implicat și invitat de mai multe ori, lucru pentru care nu pot decât să fiu recunoscător cu sufletul și să dau lumii toate datele pe care (poate) nu le aveau/știau față de tot ce (mi/ni) se întâmplă mai fain de când cu relansarea, aș zice eu, editurii Cartea Daath. Mai frumos și mai rotund. Un gând bun din bobul sufletului.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.