Scrisoare pentru o prietenă – finalul scrisorii

Cum să aduni o fericire cu o nefericire şi să-ţi dea ceva pe plus? Nu-ţi poate da decât cel mult egal cu zero.

Dacă aduni două nefericiri, vei aduna pe axa numerelor negative multe bagaje care îngreunează şi impovărează familia. Două nefericiri nu pot da o fericire, la fel cum -2 nu poate fi egal cu +1. Din asta nu se scapă.

Rate this:

No comments

extras din cartea Povestiri de pe Pământ

<<10. Tu spui că vrei să trăieşti experienţa unei familii fericite. Atunci, fiecare dintre voi trebuie să fie fericit individual şi separat pentru că doar aşa se pot aduna la un loc fericirile. Altfel, o fericire se anulează cu nefericirea celuilalt. Cum să aduni o fericire cu o nefericire şi să-ţi dea ceva pe plus? Nu-ţi poate da decât, cel mult, un rezultat  egal cu zero.

Dacă aduni două nefericiri, vei aduna pe axa numerelor negative multe bagaje care îngreunează şi impovărează familia. Două nefericiri nu pot da o fericire, la fel cum -2 nu poate fi egal cu +1. Din asta nu se scapă.

Există, totuşi, o excepţie: atunci când, simultan, cele două nefericiri aleg să nu se mai identifice astfel, aleg să-şi recunoască cealaltă faţă a monedei, se-ntorc amândouă pe cealaltă parte şi strigă: Suntem fericiri! De-acum înainte jucăm fericirea!

Momentul acesta trebuie să fie unic, amândoi să decideţi cu toată puterea şi să nu vă mai întoarceţi în trecut. Să lucraţi consecvent pentru fericirea voastră împreună, să fiţi dispuşi a vedea doar fericirea. Dar acest lucru nu se poate întâmpla fără o individuală şi anterioară analiză şi alegere. Fiecare dintre voi trebuie să-şi recunoască fericirea intrinsecă, să recunoască iubirea, să renunţe la ataşamente şi dependenţe, adică să fie liber. Niciun contract, nici o cununie nu pot păstra dragostea, nu pot spori iubirea. Din obligaţie nu poţi iubi, pentru că iubirea în sine nu cunoaşte nici obligaţii, nici restricţii, nici drepturi. Dar iubirea se poate învăţa, ori, mai degrabă, se dezveleşte treptat şi se arată celor care o caută.

De oboseală, stres şi întristare cred că ai uitat toate aceste lucruri. De-aceea m-am gândit să ţi le reamintesc. Cu toate că acestea sunt doar vorbe deşarte. Iubirea şi fericirea se găsesc dincolo de cuvinte. In lumina-energia sufletului ori a clarei conştienţe, în chiar esenţa ta. Şi eu îmi amintesc că ai trăit această experienţă cândva. Nu vrei să te întorci la ea? Nu vrei să te întorci şi să-ţi vezi lumina-iubirea-fericirea ce eşti? Iubeşte-ţi sufletul şi primeşte-i iubirea. Este iubirea Dumnezeului.

Cu iubire,

Daniela >>

20180922_103538

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.